موقعى انسان مى تواند مشغول نماز شود، كه يقين كند وقت داخل شده است يا دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند.[1] ممكن است كسانی كه اذان می گویند زودتر یا دیرتر اذان بگویند. اذان ملاك نیست مگر این كه كسی كه اذان می گوید شخصی دقیق و وقت شناس باشد. اگر اذان دقیق و به موقع باشد با شروع اذان می توان وارد نماز شد. و خوب است انسان مقداری صبر كند تا یقین حاصل شود كه وقت شرعی داخل شده است.
[1]. توضیح المسائل مراجع، ج 1 مسئلهء 742.
حضرت زهرا (سلام الله علیها) از پيامبر اكرم(صلی الله علیه واله وسلم) سؤال كردند: پدر جان! چه ميشود مرد يا زني را كه نماز را سبك بشمارد؟
پيامبر(صلی الله علیه واله وسلم) فرمودند: اي فاطمه(سلام الله علیها) هر كس از زنان و يا مردان نماز را سبك بشمارد خداوند او را به پانزده بلا گرفتار كند. شش بلا در دنيا، سه بلا هنگام مرگ، سه بلا در قبر و سه بلا در روز قيامت هنگام خروج از قبر.
اما شش بلايي كه در دنيا به آن گرفتار ميشود:
سورۀ توحید دارای مضامین بلندی است که به نوعی شناسنامه خداوند است، در این سوره خداوند را به توحید و بینیازی معرفی میکند؛ لذا عبارت «کذلک الله ربّی» تأکید و اعترافی است از طرف قاری و خواننده که خداوند همین گونه است که این سوره مبارکه معرفی میکند.
لذا فقها در باب قرائت سوره توحید در نماز گفتهاند: مستحب است بعد از خواندن سورۀ «قل هو اللّهُ احد»، یک، یا دو، یا سه مرتبه «کَذَلِکَ اللهُ ربّى» یا سه مرتبه «کَذَلِکَ اللّهُ رَبُّنٰا» بگوید.[2]
پس گفتن این عبارت مخصوص رکعت دوم و قبل از قنوت نیست و در هر رکعت که سورۀ توحید خوانده شود، مستحب است بعد از آن این عبارت گفته شود.
[1]. حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج 6، ص 71، موسسه آل البیت، قم، 1409 ق.
[2]. توضیح المسائل(محشی)، ج 1، ص 560.
سخنان،توصیه ها،فرمایشات و خاطرات پند آموز و به یاد ماندنی امام خمینی (ره) در رابطه با نماز را می توانید در قالب تصاویر با کیفیت،از این مطلب دریافت کنید.
-برای دیدن تصویر موردنظر در اندازه اصلی بر روی آن کلیک کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.